Особливості напівпричепів

Estimated read time 1 min read

Логістичні компанії України дедалі частіше купують напівпричепи. Завдяки їм збільшуються обсяги транспортування вантажів різного типу за один рейс, ніж заощаджуються кошти на залученні більшої кількості одиниць техніки.

Що таке напівпричіп?

Напівпричіп – пристрій, що з’єднується шворнем із сідельним тягачем. Він більш маневрений, порівняно із звичайним причепом і не вимагає великих зусиль водія для комфортного та безпечного керування вантажівкою. Зазвичай напівпричепи у виробника Varz купують компанії, які займаються доставкою вантажу на далекі відстані.

Конструкція напівпричепів

Основою напівпричепа є рама, яка приймає на себе найбільше навантаження. Вона має бути максимально міцною та надійною, що залежить від якості матеріалів, з яких конструкція виготовлена.

Важливо, щоб сталева рама не мала великої ваги. Це відіграє роль якості керованості автомобілем. Виробники щороку працюють над полегшенням ваги і сьогодні на ринку можна купити напівпричіп Light або Super Light. Ціни цих моделей не сильно відрізняються від вартості пристроїв, які раніше випущені.

Ще один важливий момент – висота платформи. Є два основні варіанти:

1. Низькорамні. Експлуатуються для перевезення габаритних автомобілів та спецтехніки, які можуть самостійно заїжджати на платформу. Стійкості конструкції додає знижений центр важкості.
2. Високорамні. Купити напівпричіп з високою рамою необхідно, якщо доставка вантажів здійснюється дорогами з нерівним покриттям.

Особливості вибору напівпричепа

Кількість осей грає роль щодо вантажопідйомності напівпричепа. Чим їх більше, тим вигідніше, адже одним рейсом можна перевезти більший тоннаж. Трапляються моделі з однією віссю, але у найпоширеніших їх дві чи три, що дозволяє завантажуватися товаром загальною вагою до 30-40 тонн і більше.

Нові напівпричепи купити пропонується з ресорною або пневматичною підвіскою. Головна їх функція – оптимізувати динамічне навантаження під час їзди. Напівпричіп з ресорною підвіскою найкраще підходить для транспортування важкого вантажу, на пневматичній системі перевозяться тендітні вироби.

Існують моделі напівпричепів, оснащені рефрижераторами. Вони використовуються для доставки заморожених продуктів та товарів, які потр

You May Also Like

More From Author