Підібрати домен для вашого сайту в декілька кліків на сайті Hyperhost

Estimated read time 1 min read

Домен є першим на що звертають увагу відвідувачі сайту, вдало підібране доменне ім’я частина запоруки успіху вашого проекту, тому до вибору варто підійти відповідально. Тут ми розглянемо основні поради по підбору домену для сайту та як його придбати в декілька кліків на сайті компанії  Hyperhost.

домен в доменній зоні

Якщо ви є власником бренду, більш доцільно вибрати назву домену, яка є ідентичною з назвою бренду. Це допоможе клієнтам швидше запам’ятати назву сайту і відповідно простіше шукати його в пошукових системах. Для українських компаній ідеальним варіантом являється доменна зона .ua, проте варто пам’ятати що у реєстрації домену в цій зоні є свої нюанси. По-перше у вас має бути офіційно зареєстрована торгова марка, сам домен має бути повністю співзвучним з назвою марки, тобто ви не можете добавляти додаткові символи чи слова. При купівлі реєстратор може запросити документи на торгову марку для верифікації назви замовленного домену. По-друге, звісно це вартість домену, домени в цій зоні доволі дорогі. Але не зважаючи на ці нюанси, доменне ім’я .ua є признаком престижу та довіри від клієнтів, так як відвідувач сайту може бути впевнений в оригінальності сайту. 

Якщо вам цей варіант не підходить по тій чи іншій причині можна зареєструвати домен в інших доступних доменних зонах. Для вас це не стане проблемою, адже на сайті компанії Hyperhost є більше 450 доменних зон для сайтів з різною тематикою та ціновою категорією: від дешевших до дорощих. При підборі домену краще уникати довгі назви, використання дефісів чи цифр, домен має легко читатися та запам’ятовувати та відповідно легко вводитися в пошукову стрічку. Кращим рішенням буде поєднати доменне ім’я з тематику свого сайту, щоб у відповідувачів були відразу асоціації, що розміщується на сайті. Якщо у вас виникають труднощі з підбором варіантів, ви можете написати в чат компанії на сайті або ж використати спеціальний інструмент з штучним інтелектом, який ви також можете знайти на сайті компанії. Алгоритм дії  інструменту дуже простий, ви вводите ключові слова, які бажаєте бачити в назві, а застосунок генерує всі можливі вдалі комбінації.

домен для сайту

Як тільки ви визначилися з варіантами назв доменів, можна перейти до перевірки чи вільні для реєстрації дані доменні імена. Це власне можна зробити на сторінці з замовленням домену. Потрібно лише ввести бажане доменне ім’я і система покаже чи не занятий цей домен вже іншим власником. Що ж робити якщо домен не доступний? Така ситуація на жаль трапляється дуже часто, так як щороку реєструється велика кількість доменів і більшість гарних поєднань вже куплені. Тут приходить на допомогу замовлення домену в іншій доменній зоні. Наприклад. якщо вибраний домен був в зоні .com, тоді можна розглянути як варіант зону com.ua. Якщо ж і це не допомогло можно перевірити регіональні домени. Регіональні домени хороше рішення, якщо ваш бізнес націлений на одне місто, наприклад, ви маєте салон в місті Київ, тоді домен в доменній зоні .kiev.ua буде непоганою альтернативою.

Замовлення на сайті проходить дуже швидко, ви вказуєте в формі замовлення вибране доменне ім’я , вводите всі необхідні дані для реєстрації, оплачуєте і якщо все було вказано вірно протягом декількох годин ви буде власником цього домену. Якщо потрібна консультація чи допомога в замовленні сміливо звертайтеся в онлайн-чат. 

You May Also Like

More From Author