Що таке кібербезпека?

Estimated read time 1 min read

Успішний підхід до реалізації кібербезпеки в компанії передбачає кілька рівнів захисту, розподілених по комп’ютерах, мережах, програмах або даних, які ви хочете зберегти в безпеці. За такого розкладу люди, процеси та технології повинні доповнювати один одного, щоб створити ефективний захист від кібератак. Йдеться про таке:

● Люди. Користувачі повинні розуміти та дотримуватись основних принципів безпеки даних, таких як встановлення надійних паролів, обережність щодо вкладень в електронній пошті та основні моменти, що стосуються резервного копіювання даних;

● Процеси. Компанії повинні мати структуру того, як вони справляються як із спробами, так і успішними кібератаками. Необхідно мати алгоритм дій, який допоможе виявляти атаки, захищати інформаційні системи, виявляти загрози та реагувати на них, а також відновлюватись після успішних атак;

● Технології. Вони необхідні для надання організаціям та приватним особам інструментів комп’ютерної безпеки, необхідних для захисту від кібератак. Необхідно захистити три основні об’єкти: кінцеві пристрої, такі як комп’ютери та маршрутизатори; мережі; та хмара. Загальні технології, що використовуються для захисту цих об’єктів, включають брандмауери нового покоління, фільтрацію DNS, захист від шкідливих програм, антивірусне програмне забезпечення та рішення для безпеки електронної пошти.

У сучасному взаємозалежному світі кожен отримує вигоду від передових програм кіберзахисту. На індивідуальному рівні кібератака може призвести до всього: від крадіжки особистих даних до спроб здирництва та втрати важливих даних. Коли йдеться про особисті дані – це одне, але ще гірше, коли можуть бути втрачені дані компанії. Адже в такому випадку можливо завдасть і репутаційної шкоди компанії (це може мати місце у разі витоку даних). Кожен покладається на критично важливу інфраструктуру, таку як електростанції, лікарні та компанії, що надають фінансові послуги. Безпека цих та інших організацій має важливе значення для підтримки функціонування нашого суспільства. Особливо актуальною є кібербезпека в Україні в умовах воєнного часу. У цей період кібербезпека є особливо важливою і це стосується всіх сфер. Забезпечити кібербезпеку допоможе компанія IT-Solutions. Її співробітники є справжніми професіоналами своєї справи, вони обов’язково підкажуть які інструменти необхідно впровадити та як це краще зробити.

You May Also Like

More From Author