Amazon Запустив Перші Інтернет-Супутники В Космос

Estimated read time 1 min read

На 7-е жовтня 2023 року стало відомо, що компанія Amazon запустила свої перші інтернет-супутники в рамках амбітного проекту Kuiper. Цей крок позиціонує Amazon як серйозного конкурента для SpaceX, компанії Ілона Маска, яка вже розгорнула свою супутникову мережу Starlink на орбіті і планує розширити її навіть у шість разів.

Запуск перших двох супутників, KuiperSat-1 і KuiperSat-2, був транслюваний на YouTube і викликав значний інтерес. Проект Kuiper має на меті створити мережу супутників, яка забезпечить доступ до Інтернету у віддалених регіонах, де традиційні інтернет-провайдери не можуть забезпечити зв’язок.

На сьогодні SpaceX має приблизно 5000 супутників на орбіті та планує розширити їх кількість. У свою чергу, Amazon має намір вивести в космос 3200 супутників протягом шести років, з метою створення конкурентоспроможної супутникової мережі.

Віце-президент Project Kuiper з технологій, Раджив Бадьял, заявив: «Ми провели значні випробування в нашій лабораторії і віримо в ефективність конструкції наших супутників, але ніщо не замінить реальних випробувань на орбіті. Це перший запуск супутників Amazon у космос, і ми очікуємо отримати неоціненну інформацію під час цієї місії.»

Супутники KuiperSat-1 і KuiperSat-2 дозволять провести серію тестів і збагатити наявну лабораторну інформацію. Команда Project Kuiper також буде спостерігати за роботою мережі, оскільки цей запуск є пробним перед наступними супутниками.

Система Kuiper містить широкий перелік компонентів, таких як широкосмугові супутники на низькій орбіті (LEO), клієнтські термінали та наземна мережа зв’язку. Місія Protoflight призначена для випробування всіх цих компонентів і систем у реальних умовах.

Раджив Бадьял додав: «Робота над створенням нової космічної системи з нуля є величезною, але ця команда приділяє особливу увагу меті забезпечити доступний широкосмуговий зв’язок для тих, хто його потребує.»

Amazon планує постійно вдосконалювати систему Kuiper та запускати нові супутники паралельно з місією Protoflight. Перші виробничі супутники планується запустити в першій половині 2024 року, а бета-тести з першими комерційними користувачами заплановані на кінець 2024 року.

Запуск перших інтернет-супутників Amazon в космос є кроком вперед у забезпеченні доступу до Інтернету в усіх куточках світу і конкуренції з іншими гравцями, які також прагнуть зробити Інтернет доступним для всіх, навіть у віддалених областях.

You May Also Like

More From Author